6e Internationaal Orgelconcours Jan Pieterszoon Sweelinck

Internationaal orgelconcours op top-niveau.

Zeven finalisten bespelen het Transeptorgel van de Oude Kerk

Dit jaar vindt voor de zesde keer het Internationaal Orgelconcours Jan Pieterszoon Sweelinck plaats. Het concours vindt net als in 2014 plaats in de Oude Kerk te Amsterdam en de Grote of St.-Bavokerk in Haarlem.

De finalisten geven eerst op vrijdag 13 oktober 2017 een orgelconcert in de Oude Kerk. Elke deelnemer neemt plaats achter het Transeptorgel van de Oude Kerk en speelt een muziekstuk van maximaal twintig minuten. 

Op zondag 15 oktober 2017 laten de finalisten hun spel opnieuw horen in de Grote of St.-Bavokerk in Haarlem. Na het orgelconcert van de zeven finalisten vindt prijsuitreiking van het concours plaats.

De jury van het concours bestaat dit jaar uit Hans Davidsson, voorzitter (Zweden), Cristina García Banegas (Montevideo, Uruguay), James David Christie (Boston, Verenigde Staten), Matteo Imbruno (Nederland), Piet Kee (Nederland), Jos van der Kooy (Nederland), Anton Pauw (Nederland), Theo Visser (Nederland) en Sietze de Vries (Nederland).

De eerste dag van het concours wordt gehouden in de Oude Kerk te Amsterdam op vrijdag 13 oktober 2017 van 18.00 tot 22.00 uur.

De tweede dag en prijsuitreiking in de Grote of St.-Bavokerk te Haarlem vind plaats op zondag 15 oktober 2017 van 16.00 tot 22.00 uur.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 13/10/2017
18:00 - 22:00

Locatie
Oude Kerk

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel