Advent openstelling start broodbankactie – toegang gratis

Advent Openstelling in de Grote of St.-Bavokerk

De Protestantse wijkgemeente Haarlem-Centrum vormt samen met vele vrijwilligers en de ‘Vrienden van de Grote Kerk’ het kloppend hart van de Grote of St.-Bavokerk. De vreugde, rust en inspiratie van deze kerk delen wij graag met de vele bezoekers. Juist ook in de tijd van advent en kerst.
Vandaar de gratis openstellingen op de zaterdagen van advent en de bijzondere kerkdiensten rondom kerst. Een tijd om stil te staan, op adem te komen en verbondenheid met elkaar te vieren. Tijd voor een nieuw begin, ingeluid door de geboorte van Christus.

U kunt luisteren naar uitvoeringen van professionele muzikanten en koren, een rondleiding volgen, een heerlijk brood kopen voor een goed doel, een middaggebed bijwonen of rondkijken bij diverse kraampjes. Natuurlijk kunt u ook even tot rust komen door het gebouw te bekijken, een kaarsje op te steken in de Mariakapel of iets warms te drinken de koffiehoek.

Voor de kinderen is er een knutseltafel en worden er kerstverhalen voorgelezen.

Op de eerste drie zaterdagen vindt de jaarlijkse ‘broodbankactie’ plaats.  Vanuit de middeleeuwse broodbank verkoopt de diaconie broden ten bate van een instantie die één van de Werken van Barmhartigheid in praktijk brengt. De bakkers van Van Vessem bakken in hun vrije tijd 1.200 heerlijke broden voor deze actie.

De broden worden, zolang de voorraad strekt, verkocht vanaf 13:00 uur, op  de zaterdagmiddagen 30 nov, 7 en 14 dec. De prijs is € 5 per brood. 

15e Eeuwse broodbank – Foto: Chris Hoefsmit

Thema Broodbankactie:
‘Zorg voor de aarde en de mens,
ons gemeenschappelijk huis’

De broodbankactie staat ieder jaar in het teken van één van de zeven Werken van Barmhartigheid. Dit jaar is het thema: Zorg voor de mens en de aarde, ons gemeenschappelijk huis. Het houdt in dat wij de zorg voor het leven op deze aarde dragen. Dat zullen wij ook vooral samen moeten doen. Dat betekent “alle mensen verzamelen”: voor de intermenselijke kant, voor begrip voor de natuur zoals de dieren, planten, insecten en voor het klimaat. Duurzaamheid waar aandacht voor groeit!

Bron en meer informatie: www.bavo.nl

Zaterdag 30 november
13:00 – 13:30 Bespeling Müller-orgel
13:30 – 14:30 Opening Broodbankactie
14:45 – 15:00 Slingerproef van Foucault
15:15 – 15:45 Strijkorkest Clavis Ensemble
16:00 – 16:30 Carol Singers (Heemskerk)
Doorlopend: Broodverkoop

 


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 30/11/2019
13:30 - 17:00

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel