Bavoweekend concert

Op 6 oktober 2019 treedt een fameus ensemble op in de Grote Kerk: leden van het Concertgebouworkest Amsterdam, verenigd in Camerata RCO. Tien leden, onder leiding van een dirigent spelen de 7e Symfonie van Anton Bruckner (in een bewerking voor een kleiner gezelschap).

Met deze symfonie nam de wereldberoemde dirigent Bernard Haitink in juni afscheid van het podium.


Op de site van het Concertgebouw kunt u het volgende lezen over deze symfonie en Bruckner:

De Oostenrijker Anton Bruckner was een man van emotionele uitersten. Verliefd op de liefde, die nooit wilde lukken. Diepreligieus, wat hem een buitenstaander maakte in het wereldse Wenen. En koppig in de muziek. Al werd hij door de pers afgebrand, ooit zou hij, de provinciaal, doorbreken. Bruckner kreeg gelijk. Op zijn zestigste bracht zijn Zevende symfonie hem het succes waar hij al decennia naar hongerde.

Zevende symfonie
Die Zevende symfonie is doordrenkt van liefde voor Wagner. Bruckner ging bij zijn eerste ontmoeting met zijn idool op zijn knieën. ‘Meester, ik vereer u.’ Werkend aan de Zevende vernam hij dat Wagner stervende was. De onheilstijding inspireerde hem. Bruckners intens emotioneel adagio vormt de kern van de symfonie. De vier milde, sonore “Wagnertuba’s” verwijzen rechtstreeks naar zijn held. De Zevende beleefde een prachtige première. Eindelijk werd Bruckner begrepen, en nooit meer vergeten.

Aanvang: 19.00 uur (Kerk open 18.30 uur)
De toegangsprijs bedraagt €15. Vrienden krijgen 10% korting en betalen € 13,50

Toegangsbewijzen kunnen hier besteld en betaald worden.

 


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 06/10/2019
19:00

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel