Bilderdijk-lezing

Op vrijdag 15 december 2018 om 16.30 uur vindt de zesde Bilderdijk-lezing plaats in de Grote Kerk. Deze lezing, getiteld ’Bilderdijk Het Beeldverhaal’, wordt verzorgd door striptekenaar, grafisch vormgever en architect Joost Swarte.

De dichter, taalkundige, theoloog, medicus, arabist en classicus Willem Bilderdijk was net als Swarte ook tekenaar en bouwkundige. Er zijn kinderverhalen, boekillustraties, karikaturen en architectuurschetsen van zijn hand bewaard gebleven. Wat zeggen deze werken over Willem Bilderdijk? Hoe gingen andere tekenaars om met gelijke thema’s? Joost Swarte geeft zijn lezing aan de hand van méér dan 100 lichtbeelden die worden vertoond op een groot scherm.

Willem Bilderdijk (1756-1831) woonde de laatste vier jaar van zijn leven in Haarlem en ligt begraven in de Grote Kerk. De Stichting Bilderdijk Haarlem organiseert sinds 2006 tweejaarlijks de Bilderdijk-lezing.

Aansluitend aan de lezing wordt er een krans gelegd op het graf van Bilderdijk en een glas wijn geschonken in het Noord-Hollands Archief. Hier is een kleine expositie gewijd aan Bilderdijk en zal de meermalen gelauwerde Hester Knibbe het gedicht voordragen dat zij speciaal voor deze zesde Bilderdijk-lezing schreef.

Na reserveren via info@bilderdijk.org heeft u gratis toegang tot de Bilderdijk-lezing!

 


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 15/12/2017
16:30 - 18:00

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel