Cajanus een gigantische opera

Op 16 maart 2017 gaat in de Grote of St. Bavokerk CAJANUS – een gigantische opera in première, het nieuwe opera spektakel van Zangstudio Haarlem. De regie is in handen van de internationaal opererende muziektheaterregisseur Vincent van den Elshout.
De opera wordt gecomponeerd door  contrabassist, componist en theatermaker Egon Kracht. Een week lang zal in het centrum van Haarlem, de Grote of St. Bavokerk  het decor zijn van deze groots opgezette opera, waarin zo’n 100 zangers, professionele solisten, mimespelers, acteurs, balletdansers en musici zullen schitteren. Zangstudio Haarlem realiseert hiermee, drie jaar na dato, een waardig opvolger van de succesvoorstelling Kenau de Opera.

Wie was Cajanus?

De in 1704 geboren Finse reus Daniël Cajanus, trok zijn leven lang door Europa om zichzelf tentoon te stellen in vorstenhuizen, op jaarmarkten en in Menageries. Via omzwervingen in Parijs, Engeland en Amsterdam belandde hij uiteindelijk in Haarlem in het Proveniershuis waar hij zich inkocht.  Hetty Heyting schrijft een aangrijpend maar even humoristisch libretto over een man die meer was dan zijn lengte en onthult daarmee de tragiek van de 2.5 meter lange Mynheer Cajanus die in wezen zijn leven lang op de vlucht was voor zijn eigen lichaam.

16 t/ 18 maart  2017 voorstellingen. Aanvang 20.15 uur.

19 maart 2017 matinee. Aanvang 14.30 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Cajanus


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 16/03/2017 - 19/03/2017
20:15

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel