Carillon- of beiaardconcert door Geert d’Hollander

Beiaardconcert door Geert d’Hollander

Geert D’hollander studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen (onder meer piano, koordirectie, fuga en compositie) en aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen. Hij won circa 30 internationale wedstrijden voor beiaard en/of compositie.

Van 1997 tot 1999 was hij, in opvolging van Ronald Barnes, universiteitsbeiaardier en docent aan de “University of California at Berkeley”. Van deze universiteit ontving hij in 2008 de “Berkeley Medal of Honors” voor “Distinguished Service to the Carillon”. In 2010 verwierf hij, naar aanleiding van “1510-2010: 500 jaar beiaard”, de ANV-Visser Neerlandia-Prijs voor muziek met zijn compositie “Ciacona”.

D’hollander geeft als fulltime stadsbeiaardier van Lier, Antwerpen, Gent en Sint-Niklaas zo’n 400 bespelingen/concerten per jaar en is daarnaast verbonden aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen als leraar beiaardcompositie. Hij krijgt jaarlijks diverse compositieopdrachten, geeft vaak internationale Master Classes en wordt frequent gevraagd als jurylid. Sinds 2006 is hij gastdocent aan de Roosevelt Academy te Middelburg en aan de HKU Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort.


De luisterplaats voor het concert is de Wijngaardtuin, op korte loopafstand van de Grote Kerk:

IMG_5186 wIJNGAARDTUIN

Vanaf de Grote Markt de Jansstraat inlopen. Na ongeveer 50 m linksaf een kleine parkeerplaats op. De Wijngaardtuin ziet u recht voor u.

Voor meer informatie over het carillon, klik hier.

Voor een video over het carillon, klik hier.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 25/07/2017
19:15 - 20:15

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel