Carillon- of beiaardconcert door Kasia Piastowska (PL)

Beiaardconcert door Kasia Piastowska

Kasia PiastowskaKasia Piastowska (1981) begon met pianostudies in 1988 aan de muziekschool van Slupsk in Polen. Ze nam deel aan diverse pianoconcoursen en recitals en won in 1992 de eerste prijs bij een wedstrijd voor pianoduo’s in Starogard Gdanski. Vanaf 1996 studeerde ze voortgezet muziekonderwijs in Slupsk waar ze in 2000 haar Bachelor-diploma behaalde. In hetzelfde jaar begon ze haar studie muziektheorie en compositie aan het conservatorium van Gdansk. Op die plaats staan de enige twee beiaarden van Polen en dat wekte haar interesse. Uiteindelijk leidde het er zelfs toe dat ze ging deelnemen aan het “Socrates Carillon Project 2003” dat werd gegeven aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, afdeling Nederlandse Beiaardschool Amersfoort. In 2005 werd haar in Gdansk het diploma Master of Music in muziektheorie en compositie met heel goed resultaat uitgereikt en werd ze door het conservatorium afgevaardigd om deel te nemen aan het “Erasmus Uitwisselingsproject 2005” aan dezelfde beiaardschool. In 2005/2006 werd ze geselecteerd voor het Huygens Scholarship project om beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort te studeren. In 2008, ontving Kasia haar “Bachelor of Art and Humanities” aan Roosevelt Academy Universiteit te Middelburg. Daar volgde ze lessen bij Geert D’Hollander. In Juli 2008, ontving ze een eerste prijs tijdens het International beiaard concours te Middelburg. In de zomer van 2009, werd ze uitgenodigd om beiaardconcerten te geven in Denemarken, België en Nederland. In juni 2009 ontving Kasia haar Bachelor diploma piano aan de Muziekacademie van Gdansk. Tijdens haar studie werkte ze als academisch docent muziektheorie aan het Muziek Instituut van de Universiteit Vorpommern Slupsk.

Ze woont momenteel in Düsseldorf en is daar organiste van drie kerken en begeleidt theatergroep „Carpe Vocem“ op de piano. Verder geeft ze kinderen muziekles, privé en op de muziekschool „Kreativedorfchen“. Ze is freelance musicus en beiaardier.


De luisterplaats voor het concert is de Wijngaardtuin, op korte loopafstand van de Grote Kerk:

IMG_5186 wIJNGAARDTUIN

Vanaf de Grote Markt de Jansstraat inlopen. Na ongeveer 50 m linksaf een kleine parkeerplaats op. De Wijngaardtuin ziet u recht voor u.

Voor meer informatie over het carillon, klik hier.

Voor een video over het carillon, klik hier.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 30/08/2016
19:15

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel