Finale Ambitus orgelconcours – Gratis toegang

Afbeeldingsresultaat voor logo Ambitus Orgelconcours; foto’s jongeren.

Ambitus Foundation initieert, stimuleert en financiert projecten die zijn gericht op het bevorderen van de toegankelijkheid van klassieke muziek voor jongeren tot en met 25 jaar in binnen- en buitenland. 

Zes finalisten naar finale Ambitus Orgelconcours voor jongeren!

De halve finale van het prestigieuze nationale Ambitus Orgelconcours voor Europese jongeren vond zaterdag 11 februari plaats in de historische Grote of Maria Magdalena Kerk in Goes. De11 deelnemers uit binnen- en buitenland én een jury van befaamde organisten uit Nederland zorgden voor internationale allure. Het publiek genoot van muziek uit de Noord-Duitse school en de Franse romantiek.

Talent van alle leeftijden

Van de meer dan 30 deelnemers die in zich in 2016 bij de start van het concours ingeschreven hadden, zijn na drie rondes 6 finalisten in de leeftijd van 14 tot en met 21 jaar overgebleven, verdeeld over twee categorieën. Kandidaten uit categorie B (14 tot en met 16 jaar) begonnen om 10.00 uur, waarna om 14.45 uur categorie C (17 tot en met 21 jaar) hun zelf gekozen muziekstukken speelden. Tijdens de voorbereiding mocht iedere kandidaat 2 uur les nemen bij een gerenommeerde orgeldocent naar keuze om het spelniveau te verhogen. Het talent van de kandidaten gecombineerd met deze extra stimulans, had prachtige muziek van een hoog niveau tot resultaat.

Uitslag zelfde dag

De toporganisten Ton Koopman (voorzitter), Jaap Zwart, Sietze de Vries en Hayo Boersma beoordeelden het spel op onder andere muzikale voordracht, techniek en programmakeuze. Na afloop van elke categorie wisten deelnemers binnen een half uur of ze door mochten naar de finale die op 24 juni 2017 in de Grote of St.-Bavokerk in Haarlem gehouden wordt.

De namen van de eerste ronde winnaars zijn:

  • Steven Knieriem (15 jaar)
  • Auke Kieviet (16 jaar)
  • Rik Melissant (17 jaar)
  • Jos Maters (19 jaar)
  • Leendert Verduijn (20 jaar)
  • Martien de Vos (21 jaar)

Website Ambitus foundation


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 24/06/2017
13:00 - 18:00

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel