Koorbiënnale openingsconcert


Voor iedereen die van koormuziek houdt, is de Internationale Koorbiënnale een festival waar je bij wilt zijn. Van vrijdag 30 juni t/m zondag 9 juli 2017 vindt in Haarlem en Amsterdeam de 9ste editie plaats. Prachtlocaties zoals Grote of St.-Bavokerk, Philharmonie en het Muziekgebouw aan ’t IJ bieden plaats aan vocale topensembles uit binnen- en buitenland, in hofjes kunnen amateur-ensembles van niveau zich laten horen. Met concerten, workshops en lezingen richt de Koorbiënnale zich op wakkere luisteraars en actieve (amateur)zangers.

Openingsconcert Koorbiënnale 

Latvian Radio Chamber Singers

Mysterieuze zang en dans in betoverende kerk

De Latvian Radio Chamber Singers zijn onderdeel van het befaamde Lets Radiokoor, door kenners en liefhebbers beschouwd als een van de beste kamerkoren ter wereld. Dirigent Kaspars Putniņš heeft het ensemble in 1994 opgericht om de diverse mogelijkheden van de stem en nieuwe presentatievormen te onderzoeken.

Het concert in de Grote of St.-Bavokerk – o.l.v. collega Sigvards Klava – geeft de Letten alle kans om deze avontuurlijke missie uit te voeren. Het publiek neemt plaats in de kerk, maar kijkt niet naar een vast podium. Het ensemble verkent en verovert in diverse opstellingen de majestueuze kerk. Op meerdere momenten improviseren 2 dansers, waaronder “contact improvisation”-ster Maurice Causey (ex-Nederlands Dans Theater), op de muziek die er klinkt, zoals onder andere Tag des Jahres van Kaija Saariaho. Dit mysterieus, bloedstollend mooi werk voor stemmen en tape op gedichten van Hölderlin droeg zij op aan haar moeder. De Finse componiste brak in 2016 door bij het grote publiek in Nederland met haar opera Only the Sound Remains in  de regie van Peter Sellars.

Latvian Radio Chamber Singers
Sigvards Klava, dirigent
Maurice Causey, choreografie, dans

Programma onder andere
Kaija Saariaho – Tag des Jahres
John Cage – Four
Arvo Pärt – Magnificat Antifonen

Vrijdag 30 juni 2017 21.00 uur
Grote of St.-Bavokerk, Haarlem
€ 28,-/ CJP en Haarlem Pas € 24,- / kinderen tot 15 jr €10,-
BESTEL

Voor de overige concerten en meer informatie bezoek de website van de Koorbiënnale.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 30/06/2017
21:00 - 22:30

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel