Koorbiënnale – Cappella Pratensis


Voor iedereen die van koormuziek houdt, is de Internationale Koorbiënnale een festival waar je bij wilt zijn. Van vrijdag 30 juni t/m zondag 9 juli 2017 vindt in Haarlem en Amsterdeam de 9ste editie plaats. Prachtlocaties zoals Grote of St.-Bavokerk, Philharmonie en het Muziekgebouw aan ’t IJ bieden plaats aan vocale topensembles uit binnen- en buitenland, in hofjes kunnen amateur-ensembles van niveau zich laten horen. Met concerten, workshops en lezingen richt de Koorbiënnale zich op wakkere luisteraars en actieve (amateur)zangers.

Hemels Uurtje: Cappella Pratensis

 

Cappella Pratensis 

Geïnspireerd op de Engelse Evensong (een kerkdienst in de late middag) krijgt de bezoeker een alternatief voor de waan van de dag. De werkmotor staat on hold, de gsm is uit en de behoefte aan een uurtje mijmertijd krijgt een kans. Cappella Pratensis is de ideale gids voor dit moment en de Grote of St.-Bavokerk de perfecte locatie.

Het gezelschap uit Den Bosch is opgericht in 1987 en leeft voor de muziek tussen 1450 en 1600. Leidraad tijdens dit concert is de landvoogdes Margaretha van Oostenrijk (1480 – 1530). Vanuit Mechelen zorgde zij tijdens haar regeerperiode voor relatieve rust en welvaart. Het was ook een periode waarin componisten als Pierre de la Rue, Josquin Deprez en Hayne van Ghizeghem floreerden.
Cappella Pratensis kijkt met dit concert terug op Margaretha’s leven waarin de liederen een belangrijke rol speelden als ankers voor succes, troost en beproeving.

Uitvoerenden

Cappella Pratensis
Stratton Bull, dirigent

Programma

Werken van Pierre de la Rue, Hayne van Ghizeghem, Juan Urrede, Josquin Desprez, en Nicolas Champion

 

Vrijdag 7 juli 2017 18.00 uur
Grote of St.-Bavokerk, Haarlem
€ 15,-/ CJP en Haarlem Pas € 12,- / kinderen tot 15 jr €10,-
BESTEL

Voor de overige concerten en meer informatie bezoek de website van de Koorbiënnale.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 07/07/2017
18:00 - 19:00

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel