Koorbiënnale – Damask Vocal Quartet


Voor iedereen die van koormuziek houdt, is de Internationale Koorbiënnale een festival waar je bij wilt zijn. Van vrijdag 30 juni t/m zondag 9 juli 2017 vindt in Haarlem en Amsterdeam de 9ste editie plaats. Prachtlocaties zoals Grote of St.-Bavokerk, Philharmonie en het Muziekgebouw aan ’t IJ bieden plaats aan vocale topensembles uit binnen- en buitenland, in hofjes kunnen amateur-ensembles van niveau zich laten horen. Met concerten, workshops en lezingen richt de Koorbiënnale zich op wakkere luisteraars en actieve (amateur)zangers.

Hemels Uurtje: Damask Vocal Quartet

1087_8661 .jpgDe Amerikaanse sopraan Katharine Dain, de Franse mezzosopraan Marine Fribourg, de Britse tenor Guy Cutting en de Canadese bariton Drew Santini werken sinds 2014 vanuit Nederland samen als het vocaal kwartet Damask.

Damast, damask in het Engels, refereert naar een weeftechniek die voor luxe stoffen zoals zijde ontwikkeld werd. De techniek werd bekend in en genoemd naar het 14e eeuwse Damascus in Syrië – toen een internationaal handelsknooppunt met een levendige uitwisseling van ideeën en culturen.

Dat is wat het Damask vocaal kwartet ook biedt. Niet alleen weeft het de stemmen van de vier leden tot een prachtige klankkleur, ook weeft de muziekkeuze van het kwartet internationale patronen en muziek uit verschillende eeuwen tot een rijk repertoire.

Lees meer.


Uitvoerenden

Damask Vocal Quartet

Programma

Arnold Schönberg  Vier canons
Darius Milhaud  Six sonnets composés au secret par Jean Cassou
Ned Rorem Four Madrigals on texts of Sappho
African American Spirituals  My Lord, What a Morning / All My Trials – Gold’s Gonna / Set this World on Fire
Kurt Weill — arr. Mattijs van de Woerd Mackie Messer / La Complainte de la Seine / I’m a Stranger Here Myself

Toelichting

Geïnspireerd op de Engelse Evensong (een kerkdienst in de late middag) krijgt de bezoeker een alternatief voor de waan van de dag. Even geen zaterdagstress vol met boodschappen of klusjes waar gedurende de week geen tijd voor is. Wel tijd voor tijdloze liederen over liefde, vrijheid en hoop door ‘rising star’ Damask Vocal Quartet in de Grote of St. Bavokerk. Het jonge kwartet (opgericht in 2014) zet zich in voor de kleinschalige kwartetmuziek en laat het genre van alle kanten bloeien in muziek van Schönberg, Ned Rorem, Milhaud, en spirituals. Het publiek gaat mee op tocht en ontdekt de ruimte van de Bavo op een nieuwe manier.

Het Damask Vocal Quartet is één van centrale ensembles van de Koorbiënnale en is ook één van de docenten bij de Kwartettendag.

 

Zaterdag 8 juli 2017 18.00 uur
Grote of St.-Bavokerk, Haarlem
€ 15,-/ CJP en Haarlem Pas € 12,- / kinderen tot 15 jr €10,-
BESTEL

Voor de overige concerten en meer informatie bezoek de website van de Koorbiënnale.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 08/07/2017
18:00 - 19:00

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel