Koorbiënnale – Huelgas Ensemble


Voor iedereen die van koormuziek houdt, is de Internationale Koorbiënnale een festival waar je bij wilt zijn. Van vrijdag 30 juni t/m zondag 9 juli 2017 vindt in Haarlem en Amsterdeam de 9ste editie plaats. Prachtlocaties zoals Grote of St.-Bavokerk, Philharmonie en het Muziekgebouw aan ’t IJ bieden plaats aan vocale topensembles uit binnen- en buitenland, in hofjes kunnen amateur-ensembles van niveau zich laten horen. Met concerten, workshops en lezingen richt de Koorbiënnale zich op wakkere luisteraars en actieve (amateur)zangers.

 

Huelgas Ensemble
Huelgas Ensemble

 

Uitvoerenden

Huelgas Ensemble

Dirigent 

Paul van Nevel

Programma

Werken van Matheus de Sancto Johanne, Jacob Clement, Charles de Courbes, Alexander Agricola, Cipriano de Rore, Nicolas Gombert, Claude Le Jeune en Guillaume Costeley

Toelichting

Een Polyfoon Kaleidoscoop 1350 – 1600
Speurtocht naar de mooiste meerstemmige muziek

De bekende Belgische schrijver Geert van Istendael noemt dirigent Paul Van Nevel van het Huelgas Ensemble een soort Inspector Morse. Dit vanwege zijn niet aflatende speurwerk in bibliotheken en archieven naar de mooiste en steeds weer nieuwe onbekende polyfone muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance. 

Het Huelgas Ensemble verrast al meer dan 30 jaar het publiek wereldwijd met dit nieuw gevonden repertoire, inclusief perfecte, verrassend intens uitvoeringen. Ingetogen ontroering en een buitengewone helderheid zijn de handelsmerken van het Huelgas Ensemble.

Het ensemble keert tijdens de Koorbiënnale terug naar de natuurlijke habitat van de meerstemmige muziek, geschreven voor kathedralen. In de Grote of St. Bavokerk ervaart de luisteraar de wonderschone connectie tussen deze vocale ensemble-muziek en de imposante architectuur. Intieme minneliederen completeren deze kaleidoscoop.

Concert zonder pauze.

Concertinleiding van 19.30-20.00 uur

Zaterdag 1 juli 2017 20:15 uur
Grote of St.-Bavokerk, Haarlem
€ 25,-/ CJP en Haarlem Pas € 21,- / kinderen tot 15 jr €10,-
BESTEL

Voor de overige concerten en meer informatie bezoek de website van de Koorbiënnale.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 01/07/2017
20:15 - 21:30

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel