Lunchconcert op de vrijdag

Elke vrijdag lunchconcert Müller-orgel (13.15-13.45 uur) door o.a. studenten conservatoria
Vandaag speelt: Maarten Wilmink

Toegang € 2,50 (entree tot de kerk)

Maarten Wilmink (2001) ontving van 2014 tot 2019 orgellessen bij Louis ten Vregelaar. Deze orgellessen vormden het begin van zijn muzikale educatie. Na het ontvangen van zijn gymnasiumdiploma is hij in september 2019 aan het Codarts conservatorium in Rotterdam gestart. Hier studeert hij hoofdvak orgel bij Ben van Oosten en bijvak piano bij Martin Lekkerkerk. Daarnaast ontvangt hij onder andere basso continuolessen bij Bas de Vroome en improvisatielessen bij Hayo Boerema en Aart Bergwerff.

Maarten verzorgde inmiddels orgelconcerten op bekende en monumentale orgels in binnen- en buitenland. Zo concerteerde hij in de St. Janskathedraal te Den Bosch, de Grote Kerk te Dordrecht en de St. Lambertusbasiliek te Hengelo. Daarnaast speelt hij regelmatig tijdens kerkgebonden-activiteiten. Zo speelde hij meermaals tijdens Missen die rechtstreeks op NPO 2 werden uitgezonden. Ook heeft Maarten een YouTube-kanaal waarop hij eigen opnames publiceert.

In 2018 werd Maarten geselecteerd om de Young-Talent Masterclasses tijdens het International Organfestival Haarlem 2018 te volgen. Hier volgde hij masterclasses bij diverse internationaal gerenommeerde organisten, waaronder Ben van Oosten, Leo van Doeselaar en Louis Robilliard en Jean-Baptiste Robin. Hij speelde ook tijdens het slotconcert van dit orgelfestival in de kathedrale Basiliek te Haarlem.

In oktober 2018 won Maarten de eerste prijs van zijn categorie tijdens het SGO-Concours. Tijdens dit concours voerde hij werken van J.S. Bach en D. Buxtehude uit. Dit concours werd georganiseerd in de Martinikerk te Groningen.

Naar de website van Maarten Wilmink

 

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 03/07/2020
13:15 - 13:45

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel