Lunchconcert op de vrijdag

 

Elke vrijdag lunchconcert Müller-orgel (13.15-13.45 uur) 
Vandaag speelt: Anton Pauw

Anton Pauw werd in 1991 door de (burgelijke) Gemeente Haarlem benoemd tot kerkelijk organist van de Grote of St. Bavokerk en werd daarmee naast stadsorganist Jos van der Kooy een van de twee vaste bespelers van het Christian Müllerorgel (1738).

Tot zijn taken behoren het bespelen van het orgel tijdens de erediensten van de Protestantse Gemeente van Haarlem Centrum. Tevens is hij belast met de organisatie, programmering en uitvoering van de wekelijkse concert-vespers in de Grote Kerk tijdens de zomermaanden. Daarnaast is hij (mede)verantwoordelijk voor de programmering van de Stadsorgelconcerten en het beheer en de exploitatie van het Müllerorgel.

In 1998 werd Anton Pauw door de Hervormde Gemeente (thans: Protestantse Gemeente) benoemd tot cantor van de Grote en Nieuwe Kerk van Haarlem en geeft in die functie leiding aan het koor van beide kerken, de Oude Bavo Cantorij (zie cantorijpagina). Hij is ook actief als dirigent van andere vocale ensembles.

Anton Pauw studeerde orgel (docent: Piet Kee) en kerkmuziek (docenten: Jan Boeke en Klaas Bolt) aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en behaalde voor deze vakken het Diploma Utvoerend Musicus resp. het Praktijkdiploma. Na zijn conservatoriumopleiding studeerde hij bij o.a. Ton Koopman en Jean Boyer.

Hij componeerde diverse werken voor orgel en koor, waarvan er verscheidene werden uitgegeven. Zijn spel werd vastgelegd op radio, TV en op verschillende CD’s.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 18/09/2020
13:15 - 13:45

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel