Lunchconcert: Het Vocaal Ensemble EnCore

Het Vocaal Ensemble EnCORe uit Sas Van Gent werd in 2008 door Bram De Waele opgericht. Het is uitgegroeid tot een 30-koppig meerstemmig ensemble en is nu al een gevestigde waarde binnen de koorwereld met bekendheid over de landsgrenzen heen.

Grensoverschrijdend

EnCORe biedt dan ook een gevarieerd, tijdloos repertoire, dat elke muziekliefhebber aanspreekt. Het koor organiseert en neemt deel aan grensoverschrijdende projecten, verschillende festivals zoals Middelburg Volkoren, WAK Hulst en Terneuzen. Ze treden op in culturele centra in België en Nederland o.m. Zelzate, Assenede, Eeklo, Sas van Gent, Sluiskil, Philippine. Regelmatig werken zij dan ook samen met andere verenigingen of orkesten voor de vocale invulling van hun concerten.

Passie

Het enthousiasme, de prestigedrang en de motivatie van een amateurkoor is soms veel groter dan die van een professioneel koor. De passie wint in dit geval van het dwangmatige; het mogen van het moeten. Het wekelijks repeteren vraagt om een zekere discipline en optimale concentratie maar ook om aandacht voor jezelf en voor een ander. Vaak is het voor een amateurzanger één van de meest toegankelijke manieren om toch eens op een podium te kunnen staan. Het is als een kinderdroom die dan plots een beetje realiteit wordt. Niet individueel maar in groep…in koor.

Zingen in een koor hoort meer te zijn dan een hobby voor amateurzangers. Het is een beetje als thuiskomen … daar waar de haard brandt. De energie, de warmte en de gloed die het uitstraalt, zijn de aantrekkingskracht waarom je nog een beetje dichterbij aansluit. Het is de kracht van de groep…

www.vocaalensembleencore.com


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 29/09/2018
13:15 - 13:45

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel