Lunchconcert: Vrouwen Ensemble Davanti

Vrouwen Ensemble Davanti bestaat uit 14 gedreven zangeressen die, op hoog niveau, mooie meerstemmige stukken ten gehore willen brengen. In onze koorklank staan zuiverheid, balans, harmonie en precisie hoog in het vaandel. Dit is te danken aan onze jarenlange samenzang en onze voortdurende training in stem en gehoor.

Ons repertoire is breed en afwisselend. Van (modern) klassiek tot licht klassiek, van Bach tot Jenkins en van Schumann tot Kodaly. Af en toe maken we een interessant uitstapje naar een ander genre. Davanti zingt vooral a-capella repertoire, afgewisseld met begeleide stukken.

Onze optredens zijn divers van aard. Zo geven we bijvoorbeeld (medewerking aan) concerten, doen we mee aan concoursen en festivals en luisteren we culturele evenementen op. Rond kerst verzorgen we ook commerciële kerstoptredens om de koorkas te spekken (zie hoofdstuk ‘Dickens Delight’ op onze website).

In 2010 veroverden wij op het Nederlands Koren Festival de titel ‘Beste Vrouwenkoor Klassiek’ van Nederland. Daarnaast hebben wij in dat jaar met 8 topkoren uit andere genres gestreden om de titel Het Beste Koor van 2010. Wij zijn heel trots op het feit dat Davanti hier als klassiek vrouwenkoor de 2e plaats heeft behaald.

In 2011 won Davanti het eerste Festival of Equal Voices in Hengelo. In 2012 en 2013 hadden we het te druk met andere muzikale projecten om mee te kunnen doen aan een concours. In 2014 hebben we weer meegedaan aan het N(ederlands) K(oor) F(estival) en Tonen2000, een internationaal koorfestival voor kamerkoren. Bij het NKF eindigden we keurig in de middenmoot en bij Tonen2000 hebben het beste gepresteerd van de drie deelnemende Nederlandse koren.

Website: davanti.nl


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 24/09/2016
13:15

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel