Open Monumentendag zondag 12 september 2021

Ook dit jaar een afgeslankt programma: geen Torenbeklimmingen, Orgelexcursies, of proef van Foucault. Er zal muziek (o.a. orgel) klinken en rondleiders zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Op 1 september wordt bekend gemaakt of en in welke vorm het Korenlint zal optreden. Overige corona-restricties kunnen van toepassing zijn.

Reserveren is niet nodig, registratie aan de poort onder voorbehoud.

U bent welkom via het zuidportaal. Dit is de zij-ingang aan de Oude Groenmarkt 3. De kerk is op zondag gratis toegankelijk van 12:00 – 16:00 uur.

Thema 2021: Inclusie

Het landelijke thema van deze 35e editie van de VriendenLoterij Open Monumentendag is inclusie. Onder de slogan ‘Mijn monument is jouw monument’ wil de organisatie samen met de meer dan 300 lokale comités een zo breed mogelijk publiek kennis laten maken met het bijzondere Nederlands cultureel erfgoed. Dit gebeurt onder meer door specifieke monumenten open te stellen of ruimte te bieden aan ‘andere’ of onderbelichte perspectieven die onherroepelijk verbonden zijn aan een monument of plek. Denk aan gebouwen met een religieus, maatschappelijk of politiek karakter of plekken die een rol hebben gespeeld in onze koloniale geschiedenis. Ook is er extra oog voor fysieke inclusie, waaronder rolstoeltoegankelijkheid van monumenten.

 


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 12/09/2021
12:00 - 16:00

Locatie
Grote of St.-Bavokerk

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel