Stadsorgelconcert door Els Biesemans | Bach – toegang gratis

Els Biesemans bespeelt het Müllerorgel.

Els Biesemans werd in Antwerpen geboren en voelt zich thuis op verschillende toetseninstrumenten. Ze concerteerde in de meeste landen van Europa, Japan, Canada en de Verenigde Staten op clavichord, fortepiano, moderne piano, clavecimbel en orgel.

Na het behalen van een masterdiploma aan het Lemmensinstituut te Leuven voor orgel (Reitze Smits) en piano (Alan Weiss en Jan Vermeulen), verdiepte ze zich in de historische uitvoeringspraktijk aan de Schola Cantorum Basiliensis in Basel. Haar belangrijkste leraren waren Jesper Christensen voor fortepiano en zowel Andrea Marcon als Wolfgang Zerer voor orgel.

Ze won herhaaldelijk prijzen op verschillende gerenommeerde internationale orgelwedstrijden in Vilnius, Tokyo, Praag, Parijs en Montréal. In augustus 2012 won ze de eerste prijs op de Arp-Schnitger-wedstrijd in Bremen.

Christiaan MüllerorgelEen maand later verscheen haar eerste fortepiano-cd op bij GENUINmet o.a. de cyclus ‘Das Jahr’ van Fanny Hensel die ze als eerste op een historisch instrument opnam. Daarenboven maakte ze opnames voor de Belgische en Zwitserse radio.

Andere cd’s met Belgische en Franse symfonische orgelmuziek en met het volledige orgelwerk van Maurice Duruflé verschenen bij ET’CETERA en ANIMATO.

Ze trad op als soliste met verschillende orkesten en vertolkte het volledig orgelœuvre van J.S. Bach in 19 concerten in Zürich.

Sinds 2010 is Els organiste en artistiek adviseur aan de gereformeerde kerk in Zürich-Wiedikon. Naast haar solistische carrière geeft ze masterclasses en wordt regelmatig uitgenodigd als jurylid bij internationale wedstrijden.

Website: elsbiesemans.be

 


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 30/08/2016
20:15

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel