Stadsorgelconcert door Jos van der Kooy & Anton Pauw – toegang gratis

 Jos_van_der_KooyJos van der Kooy (1951, Rotterdam) is actief op allerlei gebieden in het muziekleven: hij is stadsorganist, concertorganist, koordirigent en docent. Vanaf het begin van zijn carrière heeft hij zich ingezet voor hedendaagse muziek. Hij geldt als een propagandist voor de orgelkunst; hij weet zijn instrument onder de aandacht te brengen in media, op concertpodia in binnen- en buitenland, maar ook door middel van orgelexcursies voor kinderen of volwassenen.

Jos van der Kooy is de vaste bespeler van:

  • het Christian Müllerorgel in de Grote of St.-Bavokerk te Haarlem, als stadsorganist
  • het Cavaillé-Collorgel in de Philharmonie te Haarlem, als stadsorganist
  • de orgels in de Westerkerk te Amsterdam, als cantor-organist
  • het orgel in de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag, als concertorganist

Anton Pauw

Anton Pauw (Zutphen, 1961)
Anton Pauw werd in 1991 door de (burgelijke) Gemeente Haarlem benoemd tot kerkelijk organist van de Grote of St. Bavokerk en werd daarmee naast stadsorganist Jos van der Kooy een van de twee vaste bespelers van het Christian Müllerorgel (1738).

Tot zijn taken behoren het bespelen van het orgel tijdens de erediensten van de Protestantse Gemeente van Haarlem Centrum. Tevens is hij belast met de organisatie, programmering en uitvoering van de wekelijkse concert-vespers in de Grote Kerk tijdens de zomermaanden. Daarnaast is hij (mede)verantwoordelijk voor de programmering van de Stadsorgelconcerten en het beheer en de exploitatie van het Müllerorgel.

 

 


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 01/10/2019
20:15 - 21:15

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel