Stadsorgelconcert met Leo van Doeselaar – toegang gratis


Leo van Doeselaar is een veelzijdig musicus, die als organist, pianist en fortepianist een enkele eeuwen omvattend repertoire bestrijkt.
Hij bespeelt zowel authentieke als moderne instrumenten, en streeft in zijn interpretaties naar een zo groot mogelijke stijlzuiverheid.
Naast zijn “Professur” aan de Universität der Künste in Berlijn heeft hij als organist een grote concertpraktijk opgebouwd in binnen-en buitenland en is hij een veelgevraagd jurylid en docent bij internationale orgelfestivals.
Leo van Doeselaar is ook een veelgevraagd pianist. Hij vormt al dertig jaar een pianoduo met Wyneke Jordans, speelt veel kamermuziek en treedt op als liedbegeleider.

Leo van Doeselaar begon zijn orgel- en pianostudie bij Gerard Akkerhuis in Den Haag. Hij studeerde vervolgens aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium: orgel bij Albert de Klerk en piano bij Jan Wijn. Naast beide solistendiploma’s behaalde hij de Prix d’Excellence orgel. Ook werden hem de Toonkunst Jubileum Prijs en de ‘Zilveren Vriendenkrans’ van het Concertgebouw in Amsterdam toegekend. Na zijn studie verdiepte hij zich in historische uitvoeringspraktijk door meestercursussen in het buitenland en bij André Isoir in het Franse orgelrepertoire. Ook nam hij fortepiano-lessen bij Malcolm Bilson en Jos van Immerseel.

Als organist van het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging werkt van Doeselaar samen met vele vooraanstaande oude muziekspecialisten.
Hij verleende zijn medewerking aan een groot aantal Oude Muziek Festivals in Europa en de Verenigde Staten.


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 16/07/2019
20:15 - 21:30

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel