Stadsorgelconcert door Wouter van Belle (gratis)

Stadsorgelconceren 2017

Wouter van Belle bespeelt het Christian Müllerorgel

Dinsdag 19 september Wouter van Belle
Programma:
R.Hol, Fantasie Tooverfluit op thema’s uit Die Zauberflöte; Franck, Pièce héroïque
Andriessen, Bach, De Klerk, Van Belle

Wouter van Belle (Lochem, 1958) groeide op in Hilversum. Na zijn Gymnasiumtijd daar ging hij naar Utrecht en studeerde orgel en piano aan het inmiddels voormalige Nederlands Instituut voor Katholieke Kerkmuziek.

Organist
In 1985 werd hij benoemd tot hoofdorganist van de Utrechtse St.-Catharinakerk, kathedraal van het Aartsbisdom. In zijn orgelconcerten ligt het accent op Nederlandse muziek, met speciale aandacht voor het werk van Hendrik Andriessen en Herman Strategier, zijn eminente voorgangers aan de Utrechtse kathedraal. In oktober 2013 verscheen een cd van Wouter van Belle met een overzicht van de orgelmuziek van Herman Strategier.

Pianist
Wouter is een graag geziene koorbegeleider op zowel piano als orgel in een zeer uitgebreid repertoire. Hij is vaste begeleider van het Toonkunstkoor Utrecht en het Residentie Bachkoor in Den Haag, maar ook vele andere koren in de Randstad vragen Wouter regelmatig als concertbegeleider.

Componist
De laatste jaren is Wouter als componist actief geworden. Zo zijn er onlangs twee composities van hem gepubliceerd: Een feestelijke hymne voor koor en orgel ‘Hymn to St. John the baptist’ en een liedcyclus voor bariton en pianotrio op tekst van Dietrich Bonhoeffer getiteld ‘Stationen auf dem Wege zur Freiheit’.

Muziekdocent
Wouter geeft piano- en orgelles in een kleine praktijk in Utrecht.

Naast de muziek hebben vooral fotografie en schilderkunst zijn grote belangstelling.

www.woutervanbelle.nl


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 19/09/2017
20:15 - 21:15

Locatie
Grote of St.-Bavokerk

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel