Zondagmiddag: Bernard Winsemius op koororgel en beiaard

Het koororgelconcert begint om 15:00 uur in de Grote Kerk. Het wordt gevolgd door een carillonconcert, luisterplaats: Wijngaardtuin. Gratis toegang.

Vanwege de coronavoorschriften is het aantal plaatsen in de kerk beperkt en is registratie verplicht. Aanmelding via deze website (zie hieronder) heeft voorrang op aanmelding bij de entree van de kerk.

Bernard Winsemius is organist en beiaardier.

Hij studeerde aan het Amsterdams Conservatorium niet alleen orgel, maar ook koor- en orkestdirectie. Zijn studie werd in 1970 bekroond met de Prix d’Excellence. Hij is organist in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Hij was onder meer de organist bij het kerkelijk huwelijk van prins Willem Alexander en Máxima Zorreguieta op 2 februari 2002 en tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april 2013.

Bovendien studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. In 1971 werd ook daar zijn studie bekroond met de Prix d’Excellence.
Hij was stadsbeiaardier van Haarlem op de toren van de Grote of Sint-Bavokerk en de Bakenesserkerk en van Amsterdam op de Zuidertoren. Hij bespeelde daar wekelijks deze gemeentelijke carillons. In Haarlem werd hij opgevolgd door Rien Donkersloot. In Amsterdam door Gideon Bodden en Boudewijn Zwart.

Winsemius was orgeldocent aan de Hogeschool voor Muziek en Dans in Rotterdam en de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Voor dit instituut gaf hij les op de beiaardschool in Amersfoort.

Bron: Wikipedia.

 

Het aantal zitplaatsen is beperkt, U kunt hier plaatsen in de kerk reserveren.

Het bezoek aan de Grote of St.-Bavokerk is aangepast aan de nieuwe veiligheidsnormen. Het boeken van een online ticket is een belangrijke manier om drukte te voorkomen.

  • In de kerk wordt geen vaste looproute gehanteerd. Houd rekening met elkaar: houd 1,5 meter afstand van bezoekers die niet behoren tot je eigen gezelschap, blijf met je eigen gezelschap zoveel mogelijk bij elkaar en neem de hygiënemaatregelen in acht.
  • U kunt helaas geen gebruik maken van de garderobe en het sanitair.
Reserveren kan tot en met zaterdag 1 augustus 2020.

* verplicht veld


Na het concert op het koororgel in de Oude Bavo volgt een concert op het carillon. De luisterplaats voor het carillon is in de Wijngaardtuin, op twee minuten lopen van de Grote Kerk. (180 m, Grote Markt – Jansstraat – Noorder Schoolsteeg – Wijngaardtuin). De vrienden zorgen voor klapstoeltjes. Het is overigens tot nu toe altijd mooi weer geweest tijdens deze concerten!

De Wijngaardtuin is een openbare stadstuin in het centrum van de stad Haarlem.

De tuin ligt iets verscholen en bevindt zich globaal gezien tussen de Smedestraat,  Jansstraat en de Morinnesteeg. Door de verscholen ligging is de tuin niet zo bekend. De tuin geeft echter goed weer hoe er in het ontstaan van Haarlem over groenverziening in de stad werd gedacht. Daarom heeft de tuin een uniek karakter. In de tuin staat ook een beeld van de schrijver Godfried Bomans.

 


Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 02/08/2020
15:00 - 16:00

Locatie
Grote of St.-Bavokerk (ingang Grote Markt)

Categorieën


Print dit artikel Print dit artikel